Nieuws en Actualiteiten van Ises Computrain

In deze sectie vindt u nieuwsitems over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op Ises Computrain, onze trainingen en evenementen.

Red Hat Enterprise Linux 6.7 uitgebracht

Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 6.7 is uit! De nieuwste versie is geschikt voor omvangrijke, complexe IT-implementaties en er zijn nieuwe mogelijkheden om de systeembeveiliging te verbeteren. Ook is er ondersteuning voor de nieuwste opensourcetechnologie, zoals Linux-containers. 

Lees meer

Thema's: Beheer

Cisco: tijd voor wereldwijde afspraken over cyberbeveiliging

Cyberdreigingen worden steeds groter en de huidige computerbeveiliging kan het tempo nauwelijks bijbenen. Criminelen kunnen dankzij nieuwe technieken tot tweehonderd dagen onopgemerkt hun gang gaan. Hoog tijd voor wereldwijde afspraken over cyberbeveiliging, vindt Cisco.

Lees meer

Thema's: Security Management

Windows 10 is af!

Het duurt nog even voor we er massaal gebruik van kunnen maken, maar het ziet ernaar uit dat Windows 10 af is. Dit meldt de meestal goed ingelichte Microsoft-watcher Mary Jo Foley. Volgens haar is het vrijgegeven buildnummer 10240 de release to manufacturing (rtm)-versie. De rtm-versie is over het algemeen hetzelfde als de eerste officiële versie van een besturingssysteem.

Lees meer

Thema's: Beheer

Sterke beveiliging begint met bewustzijn

Omgevingsbewustzijn is het begin van een sterke beveiliging. Inzichten in de activiteiten op het netwerk koppelen met big data-technologieën maakt het mogelijk incidenten op te pikken en aan te pakken. Security monitoring biedt het benodigde inzicht op deze activiteiten. 

Lees meer

Thema's: Security Management

Veel meer sofinummers gestolen dan gedacht

Nu al onze gegevens in de cloud staan of op een andere manier digitaal beschikbaar zijn, blijft beveiliging tegen hackers en cybercriminelen belangrijk. Dat blijkt weer nu het OPM (Office of Personnel Management), het Amerikaanse regeringsbureau dat persoonsinformatie voor federale ambtenaren verzamelt, meldt dat het aantal Amerikanen van wie gegevens gestolen zijn, veel groter is dan tot nu toe werd gedacht.

Lees meer

Thema's: Security Management

Aantal vacatures voor ICT-professionals opnieuw gestegen

In het eerste halfjaar van 2015 is het aantal vacatures voor ICT-professionals bijna met een kwart gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2014. In 40 procent van de ruim 89.000 vacatures werd om een softwareontwikkelaar gevraagd. Dit blijkt uit een onderzoek dat detacherings-, wervings- en selectiebureau Yacht in samenwerking met Randstad en Tempo-Team heeft uitgevoerd.

Lees meer

Thema's: Software Development

Grote update Linux-besturingsprogramma

Afgelopen zondag bracht Linus Torvalds versie 4.2 release candidate 1 van het besturingssysteem Linux uit. In zijn tweewekelijkse kernel-mailing meldt de grote man achter Linux dat het met meer dan een miljoen toegevoegde regels code en een kwart miljoen verwijderde regels na release 3.10 de grootste update is.

Lees meer

Thema's: Netwerk- en Systeembeheer

Geen ondersteuning voor Silverlight in opvolger Internet Explorer

Over een paar weken wordt Windows 10 gelanceerd. Mét een nieuwe browser, Edge, maar zónder Silverlight. Deze plug-in wordt in Edge namelijk niet ondersteund. Dit heeft het Microsoft Edge Team bekendgemaakt in een officiële blog.

Lees meer

Thema's: Application Development

Visual Studio komt op 20 juli uit

20 juli 2015 wordt Visual Studio 2015 uitgebracht, net als .NET Framework 4.6 en Team Foundation Server 2015. Dit heeft Microsoft aangekondigd.

Lees meer

Thema's: Microsoft Visual Studio

Beste IT Pro en Developer van Nederland bekend

De beste IT Pro en Developer van Nederland zijn bekend! Ron Sijm mag zich na een spannende Battle for Ignite-finale de beste Developer noemen en Sander Berkouwer is de beste IT Pro. Sijm en Berkouwer streden donderdag 25 juni om deze titel, samen met de andere finalisten van de voorrondes tijdens TechDays en twee winnaars van een wildcard. Zij zullen het in de week van 16 november in de internationale finale van de LLPA Battle for Ignite opnemen tegen de winnaars uit 21 andere landen.

Lees meer

Thema's: nieuws

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >