Nieuws en Actualiteiten van Ises Computrain

In deze sectie vindt u nieuwsitems over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op Ises Computrain, onze trainingen en evenementen.

LLPA Summit 2015

Ises Computrain is deze week aanwezig op de jaarlijkse LLPA Summit in Zuid-Afrika, die dit jaar door de lokale LLPA-partner CTU georganiseerd wordt. Wij zijn hier aanwezig om over ontwikkelingen op het gebied van opleiden in IT, lopende projecten en de samenwerking in de LLPA te praten en te discussiëren. Microsoft en ITpreneurs zijn sponsors van de Summit.

Lees meer

Thema's: Acties - Evenementen, Microsoft

Winnaars LLPA Battle for Ignite bekend

Gistermiddag vond de grote finale van de LLPA Battle for Ignite plaats. Sander Berkouwer en Ron Sijm vertegenwoordigden Nederland als beste IT-Pro en beste Developer. Zij streden samen met winnaars uit 17 andere landen voor een geheel verzorgde reis naar Microsoft Ignite 2016 in de Verenigde Staten.

Lees meer

Thema's: Acties - Evenementen, Microsoft

Marktaandeel Chrome groeit met 46 procent

Het marktaandeel van Google Chrome is in oktober weer flink gestegen ten opzichte van Internet Explorer en Firefox.

Lees meer

Thema's: nieuws

Salesforce: samenhang tussen goede bedrijfsvoering en data analytics

Data analytics maakt deel uit van de bedrijfscultuur van goed presterende organisaties. Dit blijkt uit een onderzoek van Salesforce onder meer dan 2.000 leidinggevenden wereldwijd. Ook laat het rapport zien dat organisaties beter presteren als door de hele organisatie gebruikgemaakt wordt van data-analyse, en hun werknemers met behulp van mobiele applicaties realtime inzicht hebben.

Lees meer

Thema's: Business Intelligence, Beheer, Development

Microsoft gaat bijna automatisch upgraden naar Windows 10

Ondanks dat er inmiddels al 110 miljoen Windowsgebruikers zijn overgestapt naar Windows 10, wil Microsoft dat er nog meer gebruikers overstappen. Op veel pc’s zullen zij het upgradeproces dan ook zo goed als automatisch gaan starten.

Lees meer

Thema's: Beheer

Enorme toename hoeveelheid malware OS X

Een team van onderzoekers van IT-beveiliger Bit9 + Carbon Black constateerden dat het aantal verschillende malware-vormen actief op Mac OS X alleen dit jaar al vijf keer hoger is dan het totaal van de vijf jaar ervoor.

Lees meer

Thema's: Beheer

Nieuwste versie Apple OS X botst met Microsoft Office

Meteen na de vrijgave van de release afgelopen week, bleek dat de nieuwste versie van het besturingssysteem OS X van Apple niet met Office 2011 en Office 2016 overweg kan. 

Lees meer

Thema's: Gebruik

Hackers kraken met gemak medische apparatuur

Het hacken van medische apparatuur blijkt doodeenvoudig omdat de beveiliging hiervan vaak summier is. Volgens onderzoek van adviesbureau Protiviti vormen elektronische hulpmiddelen zoals MRI-scanners, infuuspompen, röntgenapparatuur zelfs een gevaar voor de gezondheid als deze aan internet gekoppeld zijn.

Lees meer

Thema's: Security Management

Azure-team Microsoft Nederland wordt groter

De vraag naar cloud computing-projecten groeit en daarom zoekt Microsoft Nederland nieuwe cloudspecialisten voor de uitbreiding van het Azure-team. Momenteel zijn er bij Microsoft Nederland tien specialisten helemaal gericht op Azure. Dat aantal moet groeien naar vijftig Azure-projectmanagers.

Lees meer

Thema's: Microsoft Visual Studio, Development

Waarborging van datakwaliteit laat te wensen over bij veel Nederlandse organisaties

Nederlandse organisaties kunnen nog flink wat winst behalen als het gaat om het waarborgen van de kwaliteit van data. Maar liefst twee derde van de Nederlandse organisaties heeft hiervoor geen goed proces ingeregeld, zo blijkt uit onderzoek van Forrester Consulting in opdracht van Xerox onder ruim 300 top-level leidinggevenden in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. 

Lees meer

Thema's: Business Intelligence

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  > 
Terug naar boven