Nieuws en Actualiteiten van Ises Computrain

In deze sectie vindt u nieuwsitems over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op Ises Computrain, onze trainingen en evenementen.

Azure-team Microsoft Nederland wordt groter

De vraag naar cloud computing-projecten groeit en daarom zoekt Microsoft Nederland nieuwe cloudspecialisten voor de uitbreiding van het Azure-team. Momenteel zijn er bij Microsoft Nederland tien specialisten helemaal gericht op Azure. Dat aantal moet groeien naar vijftig Azure-projectmanagers.

Lees meer

Thema's: Microsoft Visual Studio, Development

Waarborging van datakwaliteit laat te wensen over bij veel Nederlandse organisaties

Nederlandse organisaties kunnen nog flink wat winst behalen als het gaat om het waarborgen van de kwaliteit van data. Maar liefst twee derde van de Nederlandse organisaties heeft hiervoor geen goed proces ingeregeld, zo blijkt uit onderzoek van Forrester Consulting in opdracht van Xerox onder ruim 300 top-level leidinggevenden in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. 

Lees meer

Thema's: Business Intelligence

Eerste preview van SharePoint Server 2016 beschikbaar voor publiek

Microsoft rolde de eerste preview van SharePoint Server 2016 uit voor het publiek. Samen met de preview van de gerelateerde nieuwe hybride cloud search is deze sinds 24 augustus beschikbaar om te testen. SharePoint Server 2016 zal in het tweede kwartaal van 2016 algemeen beschikbaar komen.

Lees meer

Thema's: Gebruik

Hackers moeten vooral de overheid hebben

In het tweede kwartaal van 2015 hadden hackers het vooral op de overheid voorzien. Dit blijkt uit de Security Roundup van Trend Micro die elk kwartaal verschijnt.

Lees meer

Thema's: Security Management, Business Intelligence

Windows 10 slaat gebruikersgegevens op

Net als eerdere Windows-versies slaat ook Windows 10 een heleboel gegevens van de gebruiker op. Volgens Microsoft is dat bedoeld om de prestaties van het systeem te verbeteren. Bij Windows 95 deed Microsoft dit nog stiekem en werd het door hackers ontdekt, maar bij Windows 10 meldt het bedrijf dit wel in de gebruikersovereenkomst.

Lees meer

Thema's: Gebruik, Algemeen computer- en tablet gebruik

Millenials lappen security op het werk aan hun laars

Jonge werknemers brengen vaak voordelen met zich mee: actuele kennis, een frisse blik waarmee ze op een andere manier naar een probleem kunnen kijken dan oudere medewerkers, en een flinke dosis werklust doordat ze door de crisis vaak hard hebben moeten knokken om een baan te krijgen. Er zijn echter ook nadelen: werknemers tot 34 jaar, zogenaamde millenials, gaan heel anders met hun zakelijke apparatuur om dan oudere werknemers en dat brengt veiligheidsrisico’s voor hun organisatie met zich mee. Dit blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse Absolute Software onder 762 werknemers. 

Lees meer

Thema's: Security Management

Red Hat Enterprise Linux 6.7 uitgebracht

Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 6.7 is uit! De nieuwste versie is geschikt voor omvangrijke, complexe IT-implementaties en er zijn nieuwe mogelijkheden om de systeembeveiliging te verbeteren. Ook is er ondersteuning voor de nieuwste opensourcetechnologie, zoals Linux-containers. 

Lees meer

Thema's: Beheer

Cisco: tijd voor wereldwijde afspraken over cyberbeveiliging

Cyberdreigingen worden steeds groter en de huidige computerbeveiliging kan het tempo nauwelijks bijbenen. Criminelen kunnen dankzij nieuwe technieken tot tweehonderd dagen onopgemerkt hun gang gaan. Hoog tijd voor wereldwijde afspraken over cyberbeveiliging, vindt Cisco.

Lees meer

Thema's: Security Management

Windows 10 is af!

Het duurt nog even voor we er massaal gebruik van kunnen maken, maar het ziet ernaar uit dat Windows 10 af is. Dit meldt de meestal goed ingelichte Microsoft-watcher Mary Jo Foley. Volgens haar is het vrijgegeven buildnummer 10240 de release to manufacturing (rtm)-versie. De rtm-versie is over het algemeen hetzelfde als de eerste officiële versie van een besturingssysteem.

Lees meer

Thema's: Beheer

Sterke beveiliging begint met bewustzijn

Omgevingsbewustzijn is het begin van een sterke beveiliging. Inzichten in de activiteiten op het netwerk koppelen met big data-technologieën maakt het mogelijk incidenten op te pikken en aan te pakken. Security monitoring biedt het benodigde inzicht op deze activiteiten. 

Lees meer

Thema's: Security Management

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  > 
Terug naar boven