Nieuws en Actualiteiten van Ises Computrain

In deze sectie vindt u nieuwsitems over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op Ises Computrain, onze trainingen en evenementen.

Eerste preview van SharePoint Server 2016 beschikbaar voor publiek

Microsoft rolde de eerste preview van SharePoint Server 2016 uit voor het publiek. Samen met de preview van de gerelateerde nieuwe hybride cloud search is deze sinds 24 augustus beschikbaar om te testen. SharePoint Server 2016 zal in het tweede kwartaal van 2016 algemeen beschikbaar komen.

Lees meer

Thema's: Gebruik

Hackers moeten vooral de overheid hebben

In het tweede kwartaal van 2015 hadden hackers het vooral op de overheid voorzien. Dit blijkt uit de Security Roundup van Trend Micro die elk kwartaal verschijnt.

Lees meer

Thema's: Security Management, Business Intelligence

Windows 10 slaat gebruikersgegevens op

Net als eerdere Windows-versies slaat ook Windows 10 een heleboel gegevens van de gebruiker op. Volgens Microsoft is dat bedoeld om de prestaties van het systeem te verbeteren. Bij Windows 95 deed Microsoft dit nog stiekem en werd het door hackers ontdekt, maar bij Windows 10 meldt het bedrijf dit wel in de gebruikersovereenkomst.

Lees meer

Thema's: Gebruik, Algemeen computer- en tablet gebruik

Millenials lappen security op het werk aan hun laars

Jonge werknemers brengen vaak voordelen met zich mee: actuele kennis, een frisse blik waarmee ze op een andere manier naar een probleem kunnen kijken dan oudere medewerkers, en een flinke dosis werklust doordat ze door de crisis vaak hard hebben moeten knokken om een baan te krijgen. Er zijn echter ook nadelen: werknemers tot 34 jaar, zogenaamde millenials, gaan heel anders met hun zakelijke apparatuur om dan oudere werknemers en dat brengt veiligheidsrisico’s voor hun organisatie met zich mee. Dit blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse Absolute Software onder 762 werknemers. 

Lees meer

Thema's: Security Management

Red Hat Enterprise Linux 6.7 uitgebracht

Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 6.7 is uit! De nieuwste versie is geschikt voor omvangrijke, complexe IT-implementaties en er zijn nieuwe mogelijkheden om de systeembeveiliging te verbeteren. Ook is er ondersteuning voor de nieuwste opensourcetechnologie, zoals Linux-containers. 

Lees meer

Thema's: Beheer

Cisco: tijd voor wereldwijde afspraken over cyberbeveiliging

Cyberdreigingen worden steeds groter en de huidige computerbeveiliging kan het tempo nauwelijks bijbenen. Criminelen kunnen dankzij nieuwe technieken tot tweehonderd dagen onopgemerkt hun gang gaan. Hoog tijd voor wereldwijde afspraken over cyberbeveiliging, vindt Cisco.

Lees meer

Thema's: Security Management

Windows 10 is af!

Het duurt nog even voor we er massaal gebruik van kunnen maken, maar het ziet ernaar uit dat Windows 10 af is. Dit meldt de meestal goed ingelichte Microsoft-watcher Mary Jo Foley. Volgens haar is het vrijgegeven buildnummer 10240 de release to manufacturing (rtm)-versie. De rtm-versie is over het algemeen hetzelfde als de eerste officiƫle versie van een besturingssysteem.

Lees meer

Thema's: Beheer

Sterke beveiliging begint met bewustzijn

Omgevingsbewustzijn is het begin van een sterke beveiliging. Inzichten in de activiteiten op het netwerk koppelen met big data-technologieĆ«n maakt het mogelijk incidenten op te pikken en aan te pakken. Security monitoring biedt het benodigde inzicht op deze activiteiten. 

Lees meer

Thema's: Security Management

Veel meer sofinummers gestolen dan gedacht

Nu al onze gegevens in de cloud staan of op een andere manier digitaal beschikbaar zijn, blijft beveiliging tegen hackers en cybercriminelen belangrijk. Dat blijkt weer nu het OPM (Office of Personnel Management), het Amerikaanse regeringsbureau dat persoonsinformatie voor federale ambtenaren verzamelt, meldt dat het aantal Amerikanen van wie gegevens gestolen zijn, veel groter is dan tot nu toe werd gedacht.

Lees meer

Thema's: Security Management

Aantal vacatures voor ICT-professionals opnieuw gestegen

In het eerste halfjaar van 2015 is het aantal vacatures voor ICT-professionals bijna met een kwart gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2014. In 40 procent van de ruim 89.000 vacatures werd om een softwareontwikkelaar gevraagd. Dit blijkt uit een onderzoek dat detacherings-, wervings- en selectiebureau Yacht in samenwerking met Randstad en Tempo-Team heeft uitgevoerd.

Lees meer

Thema's: Software Development

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >