Nieuws en Actualiteiten van Ises Computrain

In deze sectie vindt u nieuwsitems over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op Ises Computrain, onze trainingen en evenementen.

Snelle technologische ontwikkeling zorgt voor kwalificatieveroudering bij IT’ers

Door de snelheid waarmee de technologische ontwikkelingen elkaar opvolgen kampen veel IT’ers met een kennis- en vaardighedenachterstand, de zogenoemde kwalificatieveroudering.

Lees meer

Thema's: Computrain

Cyber security heeft enorme impact op de hele organisatie

Veel financieel directeuren denken nog niet vaak te maken hebben gehad met cyberaanvallen, maar dat is een misvatting volgens Pim Cornelissen, strategisch directeur en medeoprichter van cyber security-bedrijf RedSocks. Volgens hem is 70 procent van de cyberaanvallen succesvol en zijn hackers vaak bijna een jaar onopgemerkt actief. Tijdens de CFO Breakfast Meeting, georganiseerd door PageGroup, bood hij ruim 40 CFO’s van Nederlandse bedrijven een kijkje in de wereld van hackers. 

Lees meer

Thema's: Security Management

Ondersteuning SQL Server 2005 stopt in april 2016

Microsoft blijft IT- en databasebeheerders bezighouden. Vorig jaar kregen ze de migratie van Windows XP voor hun kiezen en deze zomer is Windows Server 2003 aan de beurt. Voor organisaties die nog met SQL Server 2005 werken is het daarmee is echter nog niet voorbij. De ondersteuning van SQL Server 2005 stopt namelijk in april 2016 en vanaf die datum komen er dus dus geen beveiligingspatches meer beschikbaar.

Lees meer

Thema's: SQL Server

Ruim 400 miljoen Windows 10-gebruikers binnen 18 maanden

Deze zomer rolt Microsoft Windows 10 uit. De verwachting is dat binnen anderhalf jaar het aantal gebruikers van deze nieuwe versie van het besturingsprogramma de 410 miljoen zal bereiken. Windows 10 wordt aangeboden als gratis update aan alle gebruikers van Windows 7, 8 en 8.1. 

Lees meer

Thema's: Microsoft Windows Client

Benut u alle mogelijkheden van Excel?

Houdt u op de computer uw huishoudboekje of de meterstanden bij? Grote kans dat u dat met Excel doet. Er is met Excel echter veel meer mogelijk dan het bijhouden van overzichten. Excel is in de eerste plaats een rekenprogramma waarmee u ingewikkelde berekeningen kunt uitvoeren, maar ook het maken van een grafiek is mogelijk.

Lees meer

Thema's: Microsoft Office

Duurzame energiewereld heeft IT hard nodig

Let er eens op: er rijden steeds meer elektrische auto’s rond. Ook het aantal zonnepanelen en warmtepompen neemt razendsnel toe. Duurzaamheid is een trend. En volgens deskundigen binnen niet al te lange tijd ook de norm. Dat vraagt om intelligente IT-oplossingen.  Lees meer

Thema's: Computrain

PHP en Java programmeurs zeer gewild

De IT arbeidsmarkt laat al in het eerste kwartaal van 2015 een positief beeld zien. Vooral in het aantal vacatures voor programmeurs is er een flinke groei zichtbaar. Het totale aantal vacatures ligt dit eerste kwartaal op bijna 15.000 unieke vacatures. Voorgaande jaren lag dit aantal nog rond de 11.000. Vooral voor PHP en Java programmeurs staan er veel vacatures online. Lees meer

Thema's: Alle berichten

Microsoft: Ondersteuning Windows Server 2003 stopt per 14 juli 2015

Vanaf 14 juli komen er geen nieuwe updates en patches meer voor Windows Server 2003 en Windows Server 2003 R2. Dit meldt Microsoft in een persbericht. Datacenters die nog op een van deze besturingssystemen draaien, voldoen vanaf deze datum mogelijk niet meer aan de standaarden.

Lees meer

Thema's: MS Server

Nederland kiest (eindelijk) voor de cloud

De cloud is nog altijd in opkomst. In Europa heeft inmiddels zo'n 50% van de bedrijven zijn IT-infrastructuur ondergebracht in de cloud. Nederland loopt dus met zijn 40% cloudadoptie behoorlijk achter bij de rest van Europa, maar is bezig met een flinke inhaalslag.
Lees meer

Thema's: Architectuur en Cloud

Stijgende vraag naar big data-professionals

Met de groei van het internet, neemt ook de hoeveelheid data exponentieel toe. Big data-professionals analyseren deze data op zoek naar informatie die voor hun organisatie van belang is. Het is dus niet verbazingwekkend dat zij gewild zijn. Uit onderzoek van TEKsystems onder 200 IT-managers blijkt echter dat het niet eenvoudig is om big data-personeel te vinden, terwijl 44 procent van hen aangeeft wel meer big data-personeel te willen.

Lees meer

Thema's: Business Intelligence

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >