Nieuws en Actualiteiten van Ises Computrain

In deze sectie vindt u nieuwsitems over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op Ises Computrain, onze trainingen en evenementen.

Visual Studio komt op 20 juli uit

20 juli 2015 wordt Visual Studio 2015 uitgebracht, net als .NET Framework 4.6 en Team Foundation Server 2015. Dit heeft Microsoft aangekondigd.

Lees meer

Thema's: Microsoft Visual Studio

Beste IT Pro en Developer van Nederland bekend

De beste IT Pro en Developer van Nederland zijn bekend! Ron Sijm mag zich na een spannende Battle for Ignite-finale de beste Developer noemen en Sander Berkouwer is de beste IT Pro. Sijm en Berkouwer streden donderdag 25 juni om deze titel, samen met de andere finalisten van de voorrondes tijdens TechDays en twee winnaars van een wildcard. Zij zullen het in de week van 16 november in de internationale finale van de LLPA Battle for Ignite opnemen tegen de winnaars uit 21 andere landen.

Lees meer

Thema's: nieuws

IoT-app levert steeds vaker geld op

In 2018 levert 80 procent van de apps die ontwikkeld worden voor Internet of Things-toepassingen (IoT) geld op. Nu ligt dat percentage al op 65. Dat blijkt uit een marktonderzoek door softwarebedrijf Progress in samenwerking met Harbor Research onder 675 app-ontwikkelaars. Apps voor smart homes, wearables, automotive en sport zijn momenteel het populairst. 

Lees meer

Thema's: nieuws

‘IT’ers onderzoeken hun carrièremogelijkheden onvoldoende’

Er zijn veel meer carrièremogelijkheden voor IT-specialisten dan zij zich zelf realiseren. Deze conclusie trekt Monsterboard op basis van een onderzoek onder ruim 500 IT’ers.

Lees meer

Thema's: nieuws

MacOS X El Capitan: geen grote veranderingen, wel welkome verbeteringen

Anderhalve week geleden werd MacOS X El Capitan geïntroduceerd, de opvolger van MacOS X Yosemite. Hoewel er geen wereldschokkende veranderingen zijn, is er in El Capitan wel een en ander verbeterd ten opzichte van Yosemite.

Lees meer

Thema's: Web en Mobile, Algemeen computer- en tablet gebruik

Ondersteuning Windows 8 stopt over half jaar

Microsoft stopt over ongeveer een halfjaar met de ondersteuning van Windows 8. Op 12 januari 2016 krijgt het besturingssysteem zijn laatste veiligheidsupdate. Om veilig te blijven werken of over te stappen naar Windows 10 moeten gebruikers overstappen naar Windows 8.1.

Lees meer

Thema's: nieuws

Duidelijkheid over gratis Windows 10, of toch niet?

Is en blijft Windows 10 nu gratis of niet? Microsoft, en ook de berichten hierover, blijven enigszins vaag. Duidelijk is intussen wel dat de huidige gebruikers van legale versies van Windows 7 en Windows 8.1 in het eerste jaar na de release op 29 juli aanstaande een gratis Windows 10-versie krijgen. 

Lees meer

Thema's: nieuws

Struikelblokken bij Agile ontwikkelen

Agile ontwikkelen is helemaal van nu. En dat is niet zo gek, want het is een methode waarbij minder tijd en geld geïnvesteerd hoeft te worden om van start te kunnen gaan. En waarbij steeds kleine onderdelen opgeleverd worden, zodat er bij voortschrijdend inzicht snel bijgestuurd kan worden en waarbij paginalange documenten met complexe architecturen en functionele ontwerpen overbodig zijn.

Lees meer

Thema's: Software Development, Project- en Procesmanagement, Application Development, Architectuur en Cloud

MKB onderschat risico's digitale dreigingen

IT-bedrijf Capgemini en verzekeraar Interpolis hebben onderzoek gedaan naar de veiligheid van IT-systemen in het MKB. Zij onderzochten daarvoor ruim 500 MKB-bedrijven met een omzet tot 50 miljoen euro. 

Lees meer

Thema's: Security Management

5G moet er in 2020 zijn. Of niet?

Hoewel deskundigen zeggen dat we nog aan de wieg van 5G staan, is telecomgigant Ericsson er zeker van dat 5G in 2020 realiteit zal zijn. Tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea wordt het voor het eerst grootschalig getest.

Lees meer

Thema's: Gebruik

  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >